HTML

Biológia - Kémia szakmai blog

Ide még írok valamit

Friss topikok

Linkblog

Second SL

2010.04.18. 22:46 :: Boros Éva

Lehet, hogy kóros ez nálam, de meggyőződésem, hogy a modern eszközös tanáraink kísérletet végeznek velünk. A kísérlet célja, hogy meddig vagyunk képesek a jó jegy érdekében dícsérgetni olyan eszközöket, amelyektől feláll a szőr a hátunkon. Nekem ez a Second Life nem jött be. A virtuális élettér, melyben órákat, napokat heteket eltölthetünk, "ugyanazt" csinálhatjuk, mint a való életben egy rémálom. Kicsit "mátrixos" az egész! Kíváncsi vagyok, hogy a következő órán milyen eszközt fogunk megismerni? A second life-osok számára készített, komputerhez közvetlenül csatlakoztatható intravénás tápláló berendezést, valamint speciális, virtuális térben élők számára kifejlesztett katétert és gyűltőedényt? Nem mondom, szívesen kápráztatnám el a diákjaim avatárjait egy egy luxuslaborban előadott szuper kísérletsorozattal, de az az érzésem, hogy az igazit látni, megszagolni, hallani érezni sokkal nagyobb élmény számukra, mint a virtuális utánzat. Akkor meg miért dolgozzak vele éjszakákon át?

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://evablogja.blog.hu/api/trackback/id/tr981932906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csatorsi 2010.04.19. 11:57:40

Hm, érdekes amit írsz, és végül is lehet, hogy nem állsz messze a valóságtól. Szerintem sem kell hasra esni valamitől, ami még ráadásul nem is igazán szép, nem is egyértelműen jó... sokan aláírhatják, hogy hasznos, és ki tudja, hogy 30 év múlva nekünk nem lesz-e természetes egy "second life", és nem nyerünk-e vele időt, pénzt, egyebet. De addig nem szeretném magam "bénának" vagy "maradinak" érezni, csak mert nem szülök egy ilyen kockafejű akármit, ami repül, motyog és más kockafejűek meg visszamotyognak neki (a kockafejűt most tényleg szó szerinti értelemben használom). Továbbá én nem szeretek fehér egér szerepben tetszelegni :(

Boorisz (törölt) 2010.04.30. 12:59:30

Talán a biologia,kémia írányban valóban nem a leghasznosabb eszköz. Viszont nyelvtanulásban, információ cserében igen is hasznos. Mivel nem csak egy féle módja van a kommunikációnak mint egy hagyományos chaten, hanem élőszoban is lehet kommunikálni.Könnyedén meglehet ismerni akár a világ másik végén élő embereketis és néha nagyon meglepő tapasztalatokat tud hozni.
De hogy legyen a kémiához is valami hasznos, képzeld el csinálsz egy mulekulát és ezt a diákjaid ténylegesen körbe tudják járni, megnézni hogy az atomok nem síkban helyzkednek el mint a tankönyvben hanem térben.
süti beállítások módosítása